UNA-TEC

HR-Concept-hire-me

Ko smo mi?

Agencija „UNA-TEC d.o.o.“ bavi se pružanjem usluga vezanih, kako za posredovanje pri zapošljavanju, tako i u području savjetovanja, obučavanja, pomoći svim našim klijentima pri pisanju životopisa, motivacijskog pisma i sl. Nudimo mogućnost honorarnog zapošljavanja kao i zapošljavanja u inozemstvu. Također imamo u planu održavanje obuka za tražena zanimanja.

Sto se tiče posloprimaca, za njih odabiremo najbolje kandidate za posao, metodom selekcijskog intervjua. One osobe koje imaju najbolje kompetencije i zadovoljavaju uvijete koje firma traži budu predložene za to radno mjesto.

Kako to agencija radi?

Jako nam je važno da u svojoj bazi podataka imamo što veći broj ljudi sa što raznovrsnijim životopisima . Radimo sa ozbiljnim firmama  koje ispunjavaju svoja obećanja i sa klijentima koji su zaista zainteresirani za traženi posao.  Kada firma traži radnika, iz naše baze podataka pronađemo klijente adekvatne za to radno mjesto te odradimo selekcijski postupak prilagođen traženom radnom mjestu. One kandidate koji zadovolje uvijete predlažemo firmi.

Šta agencija radi sa tvojom prijavom, životopisom?

Osoba ima pravo, da u svakom trenutku, zna šta se događa sa prijavom, tako da se uvijek slobodno može raspitati. Jedina odgovornost je da se vodi računa da prijava bude ispunjena na odgovarajući način.

Osim toga, obaveza osoba je da budu aktivni u traženju posla. Ne može osoba očekivati od agencije, niti agencija garantira sto posto da će osobu zaposliti isti dan ali će se potruditi da pronađe odgovarajući posao za klijenta jer pronalazak posla klijentu je i naš cilj i naša dobit. Ako se osoba prijavi na našu stranicu i bude dio naše baze životopisa uvijek treba biti u toku sa oglasima koji izlaze.

Uvijek može nazvati i provjeriti o čemu se radi i da li prijava odgovara uvjetima koje poslodavac traži.

Kada se može javiti agenciji?

Bilo kada. Kada vidite neki zanimljiv oglas na našoj stranici ali,naravno i osim toga. U svakom trenutku radnog dana, osobe zadužene za regrutaciju primaju biografije, pozive i usmeno upoznaju sve zainteresirane  za traženje posla. Jako je važno da se potrudite da bude što je moguće bolje sastavljen CV, sa adekvatnom slikom i svim važnim podacima (tvojim osobinama, iskustvom, znanjem…).

Također  je važno da se da do znanja o svemu što je pojedinačno za osobu kao radnika važno. Kakva su joj očekivanja, u kojoj branši se dobro snalazi, kakvo zaposlenje očekuje, da li je spreman/na za promjenu prebivališta u slučaju poslovne ponude u drugom gradu. Jednom kada se osoba prijavi ona ostaje u bazi kandidata agencije, čak i ako nađe posao na neki drugi način.